Over ons

Since 1920 in the mood for wood

Houtmagazijn Verdonckt wil een partner zijn voor elke professional die een totaalleverancier zoekt voor al dan niet bewerkt massief hout, tropisch hardhout, constructiehout, plaat- en afwerkingsmaterialen.

Houtmagazijn Verdonckt legt zich sedert 1920 toe op hout. Alles van hout. Die expertise voel je in ieder detail: van de kwaliteit van het uitgebreide assortiment aan producten tot de klantvriendelijke service en ondersteuning.

Niet alleen hebben wij een bijzonder breed en ruim aanbod aan houtsoorten in huis, we kunnen wat je nodig hebt ook nog eens op maat verwerken. Uitgevoerd in massief hout, maar ook in verscheidene tropische houtsoorten waarin we je een grote keuze aanbieden.

Eveneens hoef je voor de bewerking zelf niet eens te investeren in dure machines. Wij doen dit voor jou, waardoor je de vruchten plukt van ons state-of-the-art machinepark.

KVD9742bw outdoorwoodconcepts koenvandammearchphot

Het hoeft niet gezegd dat Houtmagazijn Verdonckt de voorbije honderd jaar uitgroeide tot hét houtadres voor de vakman. Zeker wanneer je uitkijkt naar houten gevelbekleding en terrasplanken, dé specialiteit van het huis. Onder de vlag Outdoor Wood Concepts® verdelen we een eigen lijn kwalitatieve en innovatieve oplossingen waar we heel trots op zijn.

Ons familiebedrijf hecht veel belang aan een correcte prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en degelijkheid, maar ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Als jonge zaakvoerders willen wij dan ook verder bouwen op de familiale waarden van kwaliteit, beschikbaarheid en advies. Daar voegen wij graag een extra dynamische dimensie aan toe, zoals blijkt uit onze toonzaal, onze afdeling Outdoor Wood Concepts® en het modern machinepark.

Je bent van harte welkom.

Dominique Dewaele & Stephan Rogge

Producten 27

Wij houden van hout

Zo werken we zoveel mogelijk met duurzame PEFC en FSC® gecertificeerde houtsoorten om tegemoet te komen aan de stijgende vraag van de consument naar ecologisch verantwoorde bouwmaterialen.

Vraag naar onze FSC® of PEFC-gecertificeerde producten

FSC® staat voor "Forest Stewardship Council". Het FSC® keurmerk garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. Hout en afgeleide producten of andere bosproducten die een FSC® claim dragen, kunnen dit bovendien enkel wanneer ook de verwerkende keten van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt op vlak van traceerbaarheid.

Foto met handjes

PEFC staat voor "Programme for the Endorsement of Forest Certification". PEFC is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. PEFC is uitgegroeid tot het grootste boscertificatiesysteem ter wereld.

Wanneer je kiest voor FSC® of PEFC gecertificeerde producten, kies je bewust voor duurzaam bosbeheer, dus een verantwoorde goede keuze!

Bekijk hier onze FSC®- en PEFC- certificaten

Stammen